WSV Woudrichem

Today30
Yesterday45
This week305
This month1293
Total62198

Who Is Online

1
Online

zaterdag 24 maart 2018 13:08

Weer in Woudrichem

Wat mijn aandacht trok was dat aan het einde van de stoet twee jongens van pakweg 10 a 12 jaar met volle bepakking zich een weg naar beneden probeerde te banen tussen de groep toeristen door,met af en toe een aai over hun bol, wat niet in dank werd afgenomen. De een had over zijn schouder een lang pak met daarin bleek achteraf hengels en werphengels zitten, de ander sleepte een laten we het noemen...visserskoffer met schouderband... met zich mee.

De opmerkingen van de toeristen op de trap varieerden van "pas op me benen hoor ?"tot  "zal ik je even helpen jongen?" maar.....iedereen ging wel op zij. Enfin eindelijk beneden gekomen werden de hengels en de visserskist eens even goed op zijn plaats gehangen over de schouders. De oudste neem ik aan had het hoogste woord en probeerde zij vriendje het een en ander te vertellen over de plaats van het vissen.De jongste zei weinig en sjouwde zich rot aan de kist en onder het gehijg en gepuf kwamen ze op de plaats van bestemming aan en wel  een open plek op de steiger. Das was  de "plek"

"Dit is een goede plek..super "zei de jongste.."ja.. we moeten even peilen hoe diep het hier is.......en dan gaan zeker wat vangen.. super lekker plekkie  super, alleen die rot eenden, moesten ze afschieten....super lekker hoor zo"n eend, vind je niet Bart? O ja....???????

De oudste had onder tussen een aantal hengels te voorschijn gehaald en probeerde daar een molen op te zetten.

"weet je nog Bart..vorige week wat hebben we op de bol goed super gevangen.. ja. jij had toen flink beet...super beet en snelzo aan de kant.. dat ging super zeg."

Bart...Als jij nu eens de steiger een eind afloopt en  het eens aan de achterkant probeer?..moet je niet op de grond gaan  liggen man... super plekkie "zei de oudste.

Dat ging zo een tijdje door tot op eens een van de twee het idee kreeg om van plek te veranderen..want al dat kleine grut in het water schoot ook niet op. Op dat moment sloeg Bart een fleinke vis aan de haak ruim 15 cm en slaagde een lang gerekt...SUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUPER. Dat was dus de plek en daar bleef het bij, de oudste wilde weer naar de Bol toe want daar zwommen bij de steiger van de pont grote vissen, ze besloeten om de volgende3 dag terug te komen en het nog eens te proberen.  Stja.... alles suuuuuuuuuper. Wat hedden wij in onze tijd voor woorden? je mijmert er over,, is ook lang geleden" zal wel goe d zijn.

 

rima 

Copyright © WSV Woudrichem 2013. Alle rechten voorbehouden.