Today42

Who Is Online

zaterdag 22 september 2018 19:48

Weer in Woudrichem

Namens het bestuur van WSV Woudrichem heet ik u van harte welkom op onze website. WSV Woudrichem bestaat sinds 1971 en heeft zich in ruim 40 jaar ontwikkeld tot een actieve vereniging die een breed scala aan watersportactiviteiten ondersteunt en ontwikkelt.

Onze verenigingshaven bevindt zich midden in de vestingwerken van Woudrichem. In de haven bevinden zich ca 120 ligplaatsen voor diverse typen schepen, van zalmschouw tot kajuitzeiljacht, van roeiboot tot luxe motorjacht. Door de vestingwerken ligt de haven zeer beschut en is het een prima uitvalsbasis tot een prachtig en gevarieerd vaargebied. De rustige rivier Afgedamde Maas, de levendige rivieren Waal en Merwede en de uitgestrekte Biesbosch liggen allen binnen handbereik.

Naast vaste ligplaatsen hebben we ook een ruim aantal plaatsen voor passanten. De voorzieningen in en om de haven zijn de laatste jaren steeds verder ontwikkeld en sinds 2010 is de haven erkend met het kwaliteitskeurmerk de “blauwe vlag”. Vanuit de haven wandelt u direct de middeleeuwse vestingstad Woudrichem binnen waar u de nodige voorzieningen zoals restaurants, winkels, musea e.d. kunt vinden. Naast de haven is de voetveerdienst naar slot Loevestein en op ca 200m is de veerdienst naar o.a. Gorinchem, welke stad ook deel uit maakt van de vestingdriehoek.

Behalve het bieden van ligplaatsen aan zowel leden als passanten biedt onze vereniging ook activiteiten voor de jeugd middels de actieve jeugdzeilopleiding die in 2007 is gestart. Meer informatie hierover kunt u op deze website terug vinden. Sinds een aantal jaren wordt ook de roeisport actief beoefend in diverse soorten boten. Ook hierover vindt u verdere informatie op deze website.

Namens het bestuur wens ik u een aangenaam verblijf toe bij onze vereniging. Indien u verdere informatie wenst kunt u altijd contact met ons opnemen.

Joan van Vugt

Voorzitter WSV Woudrichem