WSV Woudrichem

Ons was vertelt dat je in Geldermalsen heerlijk kon chinezen en dat het een mooie haven is, enfin,,,, zo gezegd zo gedaan en op zaterdagmorgen na de koffie de trossen los en richting Arkel met in ons achterhoofd een lekker weekend. De tocht verliep voorspoedig, mooie omgeving een paar kano”s onder water gezet , we gingen te hard, boze gezichten. Gelukkig geen Linge politie te zien dachten we, Hollandse waterlinie voorbij in Asperen en op naar geldermalsen.

Even vraagje tussen door: Heeft of Leest U de schuttevaer??? Nee , kom daar straks nog op terug en ja hoor eindelijk Beesd brug onderdoor rijksweg en dan een flinke bocht in de Linge en ……………PATS…..

Tot onze verbazing konden we niet verder want van de ene oever naar de andere lag een ponton met in het midden een wachthuisje en daarin 2 rokende militairen. Wat nu…we lagen dus voor het landgoed Marieenwaerdt waar op dat moment en soort van concours hippiek aan de gang was of zo. Het was een komen en gaan van paarden met wagentjes er achter over dat ponton op ons gezwaai en getoeter kwam geen reactie. De beschermers van Nederland bleven onbeweeglijk met een peuk in het wachthuisje zitten. Dan maar overleggen wat te doen jammer… geen chinees en geen geldermalsen, we besloten om terug te keren en in Leerdam cq Heukelum te overnachten.

Tja… zo zie je maar, op de vraag hoe het nu zat kregen we te horen dat we het blad “” De Schuttevaer”” maar hadden moeten lezen ja... de vrouw wilde wel het een en ander uitleggen, want de ponton ging maar 2 keer per dag open en volgens haar was de eerstvolgende opening om half vijf. Het was ondertussen 3 uur en tijd om terug te keren.

Aardige mensen daar in Beesd. Om toch nog voor het donker in Heukelum te komen ging de snelheid van onze boot wat omhoog en dat hadden we niet moeten doen… niets gezien en niets gehoord maar als verrassing een speedboot naast ons met het verzoek even te stoppen en rustig aan te doen. Of ze aan boord mochten komen, Linge politie, tuurlijk kom maar aan boord, papieren graag , vaarbewijs, verzekering, de hele reutemeteut.

Of ik wel wist hoe hard ik hier mag varen. En dat ze ons kwijt waren maar weer gevonden hadden zo hard gingen we. En we moesten wel vijftig km per uur hebben gevaren tja..speed boot zeker ?? Ondertussen stond de dame in kwestie van de speedboot onze waterkaart te bekijken en vond ze deze zeer interessant enfin…. We kregen dus een bon van honderd euro die zouden we thuis gestuurd krijgen, we werden vriendelijk bedankt en moesten oppassen op snelheid.

Een maal in het speedbootje zag ik dat de beteffende juffrouw onze waterkaart bij zich had, maakte haar daar op attent en ze dacht dat ze die mocht houden, niet dus, jammer zei ze. Toen we eindelijk de sluis in Asperen passeerde lagen ze te wachten, we groeten vriendelijk maar dat werd niet gewaardeerd. Waren blij dat we konden afmeren in Heukelum, zo zie je maar , en van die bon hebben we niets meer gehoord we zijn tot nu toe nog nooit in Geldermalsen geweest. Of we er ooit zullen komen mooie haven, chinees…… wie zal het zeggen.

 

 

 

Copyright © WSV Woudrichem 2013. Alle rechten voorbehouden.