WSV Woudrichem

RiMa nieuws

Wie vanaf  de Boven Merwede Woudrichem binnen komt gevaren, ziet aan zijn rechterhand de “Bol”, de gevangene poort en de aanleg steiger van de pont. Aan zijn linkerhand zie je een strekdam of landtong, waarop  paarden en runderen lopen mooie natuur, op de kop van  de landtong staan borden die verwijzen  aan de ene kant naar de Merwede en aan de andere kant naar de Waal, daarnaast staan er aan Woerkumse kant de borden  Äfgedamde maas” dit stukje  natuur, strekdam of landtong hete vroeger  “DE GIJSSEKRIB” maar was dit wel een krib??

 

Lees meer

 

HIPPIEBOOT???????Een waar gebeurd verhaal……

 

We kwamen met de pont uit Gorinchem van de botenbeurs terug, en boven aan
de trap bij de parkeer plaats kijken we altijd even over onze haven heen, is gewoon
een schitterend gezicht maar………

 

Lees meer: HIPPIEBOOT????

 

 

MAG DAT? VAARETIQUETTE OP HET WATER 


IK ben zelf niet zo"n etiquettefreak, want net zoals veel watersporters- van nature al een vrijheidslievend volkje

 

Lees meer: MAG DAT?

 

DIEPTEMETING......febr 17 (3)

Het was in augustus 2011 dat stuurman Bert  ons vroeg om een week-end mee te  varen met zijn boot die als thuis haven  voor dat moment R"Dam had,wat we niet wisten, een verrassing dus.. dat we buiten gaats zouden gaan.. wat we wel wisten  was... dat we wel weer een mooi verhaal zouden horen. De zee was rustig, weinig deining gelukkig en een lekker zonnetje. Ze waren een week eerder terug gekomen uit Zuid- Amerika en hadden heel wat leuke dingen mee gemaakt en mooie verhalen. Een van die verhalen die we te horen kregen  ga ik met u delen, ik heb tussen neus en lippen door geschreven en zoveel mogenlijk zoals hij het vertelde... dus

Lees meer: Dieptemeting...

 

DE EERSTE DAG……

 

 

""KERST 2016""

 

Een witte kerst dit jaar?  Een luxe dineer met alles erop en er aan?  Mag van mij hoor..  Wat is die kerstboom mooi en al die lichtjes…. huisjes van  dickensville… wat zulllen we er eens  bij kopen  tja…  het aan bod is groot genoeg. .. kan niet op.

 

Lees meer

 

 

“”GELDERMALSEN HIER WE KOM””

 

Eindelijk na lang wikken en wegen zouden we dan een tochtje over de Linge gaan maken naar Geldermalsen en daar te overnachten. We hadden toen onze thuishaven bij de firma van Pelt… ja …. Naar Arkel waren we wel eens geweest en in de kom gelegen. in leerdam waren we ook als eens geweest maar…. Verder..?

Lees meer

 

De 11de van de 11de vertrokken..!!!

In de ingang van de haven verscheen rond 11 uur sleepboot “Maaike”. Ze moest even keren tussen de B en de A steiger, en de mooie sleper voer langzaam richting de woonboot. Meerdere dagen hebben we aan de wal gewerkt om de boel ernaast op te ruimen en netjes te krijgen. Maaike maakte na wat voorbereiding aan boord de woonboot vast en koos Maaike samen met de boot van Fred het ruime sop richting Wilhelminasluis.

Eenmaal op de Afgedamde Maas werd de woonboot langszij de sleper getrokken om gebroederlijk naar zijn volgende ligplaats te varen.

De 11de van de 11de  laat een lege plek na aan de wal, heden en verleden, we kijken naar de toekomst en zien de nieuwe mogelijkheden.

                                                                                                             Rima

 

De winter komt er aan, en ben je al klaar met uw schip voor de winter?????Je zou het niet zeggen met dat mooie weer toch????Maandag jl ons schip winter klaar gemaakt maar..eerst maar gaan tanken bij Dekker en Stam in Hardinxveld, moesten een uur wachten op diesel vanwege een aanvaring die ze tegen het bunkerschip vrijdag jl hadden gehad, de hele boel was ontwricht, tanks moesten opnieuw gekeurd worden,waren ze net mee bezig,dan maar een nieuwe dekswabber mee genomen en richting huiswaars,kreeg nog enige tips die ik u hier mee geef, misschien overbodig... maar toch..

KOELING;

Bij een indirect gekoelde motor controleren of er genoeg koelvloeistof in het expansievat zit en beoordelen of de vloeistof nog voldoende beschermd tegen de vorst.

Bij een direct gekoelde motor kan je de motor aftappen door  de kraantjes te gebruiken die in het blok zijn gemonteerd, of je zorgt ervoor dat het blok vol koelvloeistof zit.Ook je waterlock beschermen tegen de vorst,indien je een indirect gekoelde motor hebt moet je het hele  uitlaat systeem van water ontdoen.zijn maar een paar tips, verder wensen we u een warme en fijn winter toe en groeten u.  rima

 

 

Op zondag 17 september organiseren we samen met WV De Merwede een wedstrijd voor Optimisten op
de Afgedamde Maas. We willen u en uw gasten graag uitnodigen om een kijkje te komen nemen bij dit
bijzondere evenement op de vereniging.
Deze zogenaamde “Q-cup” is een initiatief van het Watersportverbond, en bedoeld om jeugdige zeilers
in aanraking te laten komen met wedstrijdzeilen. Die dag zullen maar liefst 34 Optimisten, met daarin de
meeste van onze eigen jeugdzeilers, en een groot aantal uit Gorinchem, een aantal korte wedstrijden
varen.
De wedstrijden worden tussen 11:00 en 15:30 uur gevaren, en omstreeks 16:30 is de prijsuitreiking.
Aansluitend is er een borrel tot ca. 18:00 uur.
De Arkade is de hele dag geopend, en er zal ook de mogelijkheid zijn iets te eten te kopen.
Hopelijk tot dan!
Het Jeugdzeilteam van de WSV Woudrichem

De organisatie is mogelijk gemaakt door sponsoring van Damen Drukkers, Paans Makelaars, De Perswinkel, en door
een subsidie van de Gemeente Woudrichem.
Kijk ook eens op de Facebook pagina: Jeugdzeilen Woudrichem

Vandaag 11 juni is wat later dan gewoonlijk het jeugdzeilseizoen van WSV Woudrichem van start gegaan. Met prachtig weer en volgend op de zwembadles afgelopen vrijdag leverde dat weer een fraai gezicht op vanaf het bordes van de Arkade. De cursus voor jongeren is razend populair en is ook dit jaar weer volledig volgeboekt.

Geen feed gevonden

Evenementen

Copyright © WSV Woudrichem 2013. Alle rechten voorbehouden.